Hoe het begon... | Lieve Giraf (blog 22-08-2021)

Mijn grote droom
Als klein kind speelde ik al graag met kassa’s en geld. Ik verkocht spullen op een kleedje op de stoep, ik stond op rommelmarkten en maakte mijn eigen kettinkjes en armbandjes en verkocht deze.
Mijn doel was niet per sé geld verdienen, maar mensen blij maken met mijn producten.
Ik wilde rond mijn 14e graag in een kledingwinkel werken, maar dat is er eigenlijk nooit van gekomen. Wel had ik andere baantjes waar ik te maken had met verkopen en service. Ik heb het altijd leuk gevonden om net een stapje harder te lopen en net iets meer mijn best te doen voor een klant voor de beste service.

 

Ik droomde altijd van een eigen zaak, waar ik een product of dienst zou kunnen verkopen waar ik iemand blij mee zou kunnen maken en waar service hoog staat. Alleen zag ik altijd en overal alleen maar beren op de weg en verzon ik redenen waarom het niet zou kunnen. Toen ik eenmaal besloten had dat het een webshop werd en geen stenen winkel (want veel makkelijker realiseerbaar), ging ik wederom op lange termijn denken. "Als ik dit gedaan heb" of "als de kinderen zo oud zijn…" En zo kon ik nog wel even doorgaan.

 

Hoe mijn droom werkelijkheid werd
Op een gegeven moment gebeuren er dan dingen in je leven dat je je ineens beseft dat het geen zin heeft om uit te stellen. Als je iets wilt moet je er voor gaan! Begin 2021 durfde ik eindelijk hardop te zeggen wat mijn droom is en heb ik meteen een startdatum voor mezelf in de agenda gezet.  Ik volgde een online cursus (want Ik wilde wel goed voorbereid zijn) en schreef me in bij de KVK. Mijn doel was 1 september, maar waarom wachten tot die datum als alles eigenlijk al klaar is. Dus 14 juli 2021 ging mijn webshop online. Dat was zo’n spannend moment, maar tegelijkertijd een overwinning op mezelf!

 

Wat ik wilde verkopen was voor mij al snel duidelijk. Ik vind dat als ik iets verkoop ik daar ook ervaring mee moet hebben en 100% achter moet staan. Mijn grootste ervaring tot nu toe zijn mijn kinderen. In de vier jaar dat ik moeder ben, heb ik veel geleerd over producten voor baby’s en kinderen. Als jonge moeder wil je graag mooie spullen voor je kindje en vind je alles leuk en mooi en laat je je verleiden om alles te kopen. Vooral als het goedkoop is! En die fout heb ik vaak gemaakt. Want goedkoop betekent vaak duurkoop. 
Mijn doel met mijn webshop is om producten te verkopen die niet alleen mooi zijn, maar ook goed voor je kindje, goed voor het milieu en die wat langer dan gemiddeld meegaan.

Blije baby, blije ouder(s). 😊

 

Dromen komen uit
Naast deze producten richt ik me ook op kraamcadeaus. Wij hebben bij de geboorte van onze dochters en zoon ontzettend veel cadeaus gekregen. Het ene praktischer dan het andere, maar allemaal heel erg leuk. Er is zoveel leuks verkrijgbaar en ik kreeg super veel inspiratie om ook zelf kraamcadeaus samen te stellen. Het leukste om te krijgen vond ik de cadeaus die bestonden uit meerdere kleine cadeaus of de cadeautjes die gepersonaliseerd waren. Dus wanneer er iemand in mijn omgeving zwanger is ga ik meteen al op zoek naar de leukste producten voor in een kraammandje. Hoe leuk is het dat je nu deze standaard mandjes op mijn website kunt kopen of zelf kunt samenstellen. Ik pak het leuk voor je in zodat het meteen klaar is om te geven. Ik kan het ook altijd voor je opsturen naar de ontvanger en doe er dan een leuk (gratis) kaartje bij.

 

Ik ben ontzettend trots op de producten die ik nu verkoop en dit wil ik heel graag gaan uitbreiden. Ik ben zelf ontzettend gek op naamcadeaus, dus die categorie ga ik zeker uitbreiden. Je kunt nu al kiezen voor de naamhanger en de gepersonaliseerde mandjes. Ook zal ik het giftwrapping gedeelte uit gaan breiden. Je kunt dan bij het gekozen product bijvoorbeeld leuke stickers en inpakpapier kopen, zodat je zelf je (kraam)cadeau kunt inpakken.

 

Met lieve groet,

Gea
Lieve Giraf

© 2021 - 2024 Lieve Giraf | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel